Hogyan készítsük el a babaételt?
Avagy sülve-főve
Igazából először a sütőtök kapcsán futottam bele ebbe a dologba. Sütőtököt csakis sütve készítettem mindig is, mert hát ollyan finom pirulva a tetején. Az eszembe sem jutott, hogy pont ez a pirult rész lehet, hogy megterhelheti a pici gyerekek pocit. Pedig igen. :/
Mindenféle pörzsanyag, pirult rész megterhelő a gyomornak és az emésztésnek. És a most hozzátáplálódó pocakot még jobban igénybe veszi.
Szóval először csak pároljuk (esetleg főzzük) azt a zöldséget és majd, ha már nagy mennyiséget fal be és bőven hozzátáplálódott babánk, akkor süssük. És akkor se a leggusztábban pirult részt kapja még, az maradhat anyának. :)
Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?