Quiche újragondolva
"Tartalomhoz a forma - Amfora."
Szeretjük a quiche-t, de az 5 éves lányom nem igazán csípi...
A múltkor egy külföldi gasztro oldalon láttam egy érdekes és naggyon guszta megoldást: a zöldségekből hosszú, lapos csíkokat vágtak és azt feltekerve sorakoztatták rá a tésztára a kis zöldség virágokat.
Hétvégén én is kipróbáltam: a jól bevált quiche tészta lett az alap, a kencét az aljára öntöttem, hogy jobban kilátszódjon a virágcsokor. Cékla, cukkini, krumpli kombóval készítettem. És mindenki megkóstolta, mindenkinek ízlett. Az 5 éves quiche-ellenes lányom is. :) És közölte, hogy próbáljuk majd ki almával is. :)
Mert a gyerekeknél bizony számít a külcsín! (Na jó, a felnőtteknél is!)
Legyen szép az étel. És érdemes néha más-más formákkal próbálkozni. A nyers almát is lehet reszelni finom péppé vagy szálasra. Lehet vágni cikkekre, karikákra, negyedbe, lehet spirálozni. Vagy ehetjük egyben is... A lényeg, hogy más az ízélmény, ha más a forma, sőt még szinte az íz is más.
Szóval, ha nem eszi a baba/gyerek valamelyik zöldséget, akkor meg lehet próbálni más formában tálalni!
Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?
Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!
Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!