2018. feb 05.

Káposzta a baba tányérján

írta: Vámos Vera
Káposzta a baba tányérján

Valóban K-betűs mumus és bár 10 hónapos kortól kaphatná a baba, mégis sokan jóval később kóstoltatják először. Mert K-betűs és puffaszt.

balloons-1211008_960_720.jpg

Pedig igazán egészséges és változatosan készíthető el: párolva köretnek, főzve levesbe, sütve (rizzsel, és/vagy hússal) rakott káposztának. Készülhet belőle főzelék, tésztához is finom. Mivel puffaszt, érdemes az első főzőlevét leönteni. A későbbiekben eheti nyersen is a kicsi (bevezetés után, ha nem bántja a pociját) magában vagy salátába. 

A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- és C- és vitamint, rostokat, káliumot, jódot, kalciumot, foszfort, vasat.
Az emésztőrendszernek nagyon jót tesz, bár, igen, puffaszt is.

A lila verziója antioxidánsokban jóval gazdagabb és izgalmasabb lehet a kicsiknek a színe miatt. (Tegyünk egy pici ecetet a főzővízbe, akkor nem veszíti el a szép színét...)

A savanyú káposztáról se felejtkezzünk el, sok baba imádja. 12 hónapos kortól kaphatja, a káposzta bevezetése után. Mivel savasabb, figyeljünk arra, hogy nem faljon be belőle sokat, mert kicsípheti a popsiját!

Előnye, hogy az erjedés során olyan jótékony baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező hatással vannak a bélflórára. Ráadásul a savanyítás megőrzi a káposzta C-vitamin tartalmát is, így télen is szuper vitaminforrás.

 

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Szólj hozzá

tél káposzta 10 hónapos kortól K bettűs