A borsó meg a héja
A zöldborsót 8 hónapos kortól vezethetjük be a baba étrendjébe. És mindenhol azt olvasni, hogy először passzírozva kapja, mert puffaszthat és a héj a ludas ebben.
Szóval az Anyukák passzíroznak: szűrőn, szitán át, de olyan is van, aki szemenként szabadítja meg a héjától a falatnak valót. Csak ne bántsa a pocakot. Van, aki hónapokig "pucolja" a borsót - biztos, ami biztos.
Elsőszülöttemnek én pucolhattam bármilyen bőszen: egy szem borsótól is nagyon fájt a pocakja. (Visítva sírt...) Sokáig száműztük is az ételeiből, mert még később is megterhelte a hasát. Aztán szép lassan már nem halásztuk ki az összes szemet a levesből és apró adagokban csak hozzászokott. A borsófőzeléket viszont ki nem állhatta. Aztán egyszer azzal jött haza az oviból, hogy ő imádja és estére azt főzzek neki. Azóta töretlen a szerelem.
A kistesónál is óvatosan közelítettünk a borsóhoz (a fenti élmények miatt), de nála semmi panaszt nem okozott. Így még a bevezetés során abbahagytam a héjazást és minden rendben is volt.
Szóval, ha úgy tűnik, hogy bírja a babapoci a borsót héj nélkül, akkor nyugodtan ki lehet próbálni héjasan is.
Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?
Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!