Babafalat

Hozzátáplálás okosan

2018. jan 31.

Pépes vs. darabos babaételek

írta: Vámos Vera
Pépes vs. darabos babaételek

Pár éve összefutottam egy családdal, ahol a majd másfél éves gyerek még mindig főleg tápszeren élt, mellé bolti üveges pépet kapott néha. Viszont semmi mást nem volt hajlandó megenni: sírt, fuldoklott, ha darabos étel került a szája közelébe. Anyuka mondta, hogy nem nagyon törődött a…

Tovább Szólj hozzá

darabos pépes

2018. jan 30.

Ételszínezék a babakonyhában

írta: Vámos Vera
Ételszínezék a babakonyhában

A feldolgozott élelmiszerek sokszor mesterséges ételszínezékkel vannak felturbózva, hogy szép élénk színűek legyenek. Ezek az anyagok nem annyira egészségesek, pláne nem egy fejlődő szervezetnek! Így jobb, ha kerüljük őket. Szerencsére ma már kötelező (elvileg) ráírni a csomagolásra, ha tartalmaznak…

Tovább Szólj hozzá

praktikák ételszínezék

2018. jan 30.

A glutén bevezetése a babák étendjébe

írta: Vámos Vera
A glutén bevezetése a babák étendjébe

Mikor is lehet bevezetni a glutént?

A hozzátáplálás egyik nagy kérdése a glutén bevezetése. Mikor, meddig, hogyan? És, hogy miért tartják ezeket a kérdéseket fontosnak? A cöliákia (gluténérzékenység) miatt. Egy sok tényező hatására létrejövő betegségről van szó, genetikailag arra hajlamos emberekben alakul ki környezeti…

Tovább Szólj hozzá

glutén allergén csak óvatosan

2018. jan 28.

Hogyan készítsük el a babaételt?

írta: Vámos Vera
Hogyan készítsük el a babaételt?

Avagy sülve-főve

Igazából először a sütőtök kapcsán futottam bele ebbe a dologba. Sütőtököt csakis sütve készítettem mindig is, mert hát ollyan finom pirulva a tetején. Az eszembe sem jutott, hogy pont ez a pirult rész lehet, hogy megterhelheti a pici gyerekek pocit. Pedig igen. :/  Mindenféle pörzsanyag, pirult…

Tovább Szólj hozzá

elkészítési módok

2018. jan 24.

Facebook csoport kezdő hozzátáplálóknak

írta: Vámos Vera
Facebook csoport kezdő hozzátáplálóknak

Hozzátáplálás kezdőknek *Babafalat*

Ha most kezded a hozzátáplálást, vagy nemsokára szeretnél elkezdeni kóstoltatni. Vagy úgy egyáltalán a konyhaművészetben vagy kevésbé jártas, de szeretnél te főzni a babádnak, gyere és csatlakozz! Még teljesen friss, ropogós a csoport! De hamarosan tudsz majd kérdezni dietetikustól, védőnőtől,…

Tovább Szólj hozzá

kezdő FB csoport

2018. jan 24.

Önálló evés vs. tisztaság?

írta: Vámos Vera
Önálló evés vs. tisztaság?

Minél hamarabb kezdjük hagyni, hogy önállóan próbálkozzon az evéssel a baba, annál hamarabb fog szépen, ügyesen együtt kanalazni/villázni velünk. Na de minél kisebb, annál ügyetlenebb, ergo leejt, kiönt, szétken mindent. És nem csak a tányér környéke, hanem az egész környék piszkos lesz. Értsd:…

Tovább Szólj hozzá

önállóság maszat kanalazás

2018. jan 21.

Fűszerek a babakonyhában

írta: Vámos Vera
Fűszerek a babakonyhában

Már sokszor unalomig ismételt (de igaz), hogy a babáknak még jóval kifinomultabb az ízérzékelésük és sokkal zamatosabb nekik pl. egy natúr cukkinipüré, mint nekünk. Egyrészt minden íz új, amit kóstolnak, másrészt tényleg még nem satnyultak el az ízlelőbimbóik a sok sótól, fűszertől. Mindezek…

Tovább Szólj hozzá

fűszer cukor csípős ételízesítés

2018. jan 19.

Hozzátáplálási minitanfolyam

írta: Vámos Vera
Hozzátáplálási minitanfolyam

Mikor lehet hasznos a számodra? Ha nem tudod, hogy eszik-e vagy isszák ezt a hozzátáplálást, vagy akkor is, ha csak szeretnéd felfrissíteni az ismereteidet. Feliratkozás után küldöm neked a nyolc leckés, ingyenes mini tanfolyamot, a hozzátápláláshoz szükséges alapismeretekkel, benne egy friss,…

Tovább Szólj hozzá

hírlevél tanfolyam