2018. jún 13.

Görögdinnye a baba mancsában

írta: Vámos Vera
Görögdinnye a baba mancsában

Tombol a nyár! :)

És a boltok, zöldségesek polcai telis-tele vannak a szebbnél szebb, illatos gyümölcsökkel. Ha szerencsések vagyunk, akkor a kertünk (vagy a nagyi kertje) is bőségesen terem.

Igen ám, de melyiket adhatjuk már a babának is?

És hogyan adjuk: pürésítve vagy mehet darabokra vágva, hiszen olyan pihe-puhák? 

No, és mit ihat ebben a melegben a kicsi?

watermelon-815072_960_720.jpg

Nézzük a klasszikus nyári gyümölcsöt, a görögdinnyét!

8 hónapos kortól már bevezethetjük a baba étrendjébe. Pépesíteni kicsit sem kell (jelen esetben az inkább lenne levesítés), ekkorra általában már a kevésbé homogén pürékkel is jól elbírnak a kicsik és ügyeskednek a darabos ételekkel. A dinnye meg aztán nyammogásra termett! Csak magozzuk ki mielőtt babánk nekiesik.

A görögdinnye ráadásul a folyadékbevitelt is szuperül megtámogatja! Ha befalt a kicsi egy nagy szelettel, akkor kevesebbet fog inni. Viszont bármennyire is csábító, és akármennyire is rákattant a baba az első dinnye falatra: a bevezetéskor figyelni kell a fokozatosságra és, hogy kicsi adaggal kezdjünk. Ha pedig kipipálhatjuk a bevezetést, akkor már csak arra kell ügyelni, hogy jól mosható legyen a gyerek, mert az biztos, hogy dinnye leves lesz tetőtől talpig!

Ha kíváncsi vagy, hogy más gyümölcsök terén mi a helyzet, kattints ide és töltsd le az ingyenes gyümölcsös tudásanyagot!

nyari2.png

 

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

 

 

Szólj hozzá

gyümölcs nyár folyadék bevitel görögdinnye 8 hónapos kortól