2018. máj 18.

Cseresznye szezon szülte kicsi zombik

írta: Vámos Vera
Cseresznye szezon szülte kicsi zombik

Lassan beköszönt a cseresznye szezon. :)

Gyerekkoromban volt két hatalmas cseresznyefánk: az egyik jól mászható volt, a másik mellett volt egy lapos tetős épület, így cseresznye szezonban mindig a tetőn ültünk és faltuk a gyümölcsöt. Arra is emlékszem, hogy ilyenkor csupa piros maszat volt minden gyerek: arc, mancsok, ruha, minden. De hát erről is szól a cseresznyézés. :)

Cseresznye evészetkor ne akarjuk csinosnak tudni a gyerekünket! Nem kell ráadni a szép, becse-becse felsőt, mert egy szem gyümölccsel is ki tudja nyírni azt. Jöhet a full játszós ruha, vagy lehet akár félpucér is (a pocakról úgyis jobban lemosható a cseri lé, mint a ruhából). 

A kezébe nyomni bármely lédús gyümit, aztán ráripakodni, hogy milyen disznó... ez szerintem nagyon randa dolog. És rossz érzést kapcsolhat az evéshez. A legjobb, ha önfeledten ehet, majszolhat, maszatolódhat a gyerek! Élvezze csak az ízeket és ismerkedjen a struktúrákkal. Szétnyomja a mancsában az epret? Istenem, tanulmányozza a dolgokat! És, hogy úgy fest utána, mintha egy alacsony költségvetésű zombifilmből szalasztották volna? Sebaj! Van mosógép. :)

(Cseresznyét 8 hónapos kortól, meggyet 6 hónapos kortól majszolhat a baba.)


eery-1648250_960_720.jpg

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

Szólj hozzá

nyár kert önállóság maszat 8 hónapos kortól 6 hónapos kortól