2018. ápr 20.

"Hozzátáplálás" anya háta mögött

írta: Vámos Vera
"Hozzátáplálás" anya háta mögött

A tej kapcsán jutott eszembe egy történet. 

Egy nem túl közeli ismerős hölgyemény mesélte a sztorit... Voltak kecskéik és finom kecskesajtot készítettek. Az unokája sokat volt náluk kisbabaként, de az anyuka nem volt kibékülve a kecsketejjel, "pedig az milyen egészséges, és anyatej helyett is azt adták régen". Szóval nagymama egy szép napon kitalálta, hogy ő biz' megitatja uncsit kecsketejjel. Kb 6 hónapos lehetett akkor a kicsi. De mivel anyuka nem csípte a kecsketejet, így nem mondta el neki. A gyerek anyjának. Csak kb. 2 év múlva, hogy "látod szereti és még baja sincs tőle".

Akkor még hozzá sem tápláltam, gyerekem se volt, de ez tökre elborzasztott. Mi lett volna ha bármi baja lesz a kecsketejtől? Még csak azt sem tudta volna az anyukája, hogy mitől. És ennyire semmibe venni a gyerek anyját. Váá!!

Nálunk szerencsére egyáltalán nincs ilyen. Tudják, hogy én vagyok illetékes gyerek étkeztetésben, így mindig kérdezik a nagyik, hogy mit ehet, mit nem. Néha persze megjegyzik, hogy: "bezzeg a mi időnkben", de tudják, hogy most a mi időnkben vagyunk. :) Nagyon kellemetlen lehet, ha beleszólnak ebbe is. Esetleg bele is kontárkodnak. És sajna nem hiszem, hogy a fent vázolt sztori egyedi lenne...

angry-2191104_960_720.jpg

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

Szólj hozzá

nagyi nehézségek