2018. ápr 15.

Ha a baba gyanakszik a kanál láttán...

írta: Vámos Vera
Ha a baba gyanakszik a kanál láttán...

Ha beteg a baba, jön a kanalas orvosság: antibiotikum, lázcsillapító, akármi. A lényeg, hogy folyékony és botrányos ízű. Bár, ha finom lenne se szeretné a gyerek, mert le kell nyelni. Pontosabban anyának (apának) lenyeletni.

Ami egy önállósodó 6+ hónaposnál, aki ezeket rühelli, biza nem egyszerű dolog. Kanál, fecskendő szerű adagoló, lefogás, sírás, prüszkölés, köpködés, lefogás és összeszorított fogak. És a második alkalomtól már tudja, hogy jön a rossz ízű kötelező... így még nehezebb a dolgunk. Miközben persze utálja a manőver végrehajtója, hogy ezt kell csinálnia, de muszáj.  

Éés ennek az egyik kellemes következménye, hogy gyanakszik a pici. Ha kanállal kapta, ha speckó adagolóval, csak megetettük a rossz ízűvel.

Nálunk az első nagy antibiotikum kúra pont a hozzátáplálás közepére esett. Az első nap után kétszer is megnézte Bogi, hogy mi van a kanálban. Néha nem is akarta tudni, sem megenni. Volt, hogy megevett egy fél tányér leves zöldséget, anélkül, hogy egy csöpp levet elfogadott volna. Igencsak megrendült a bizalma szája felé közelítő folyadékokkal szemben. És bizony ilyenkor kellhet egy kis idő mire újra szívesen kanalazik.

Jól jönnek ilyenkor a kedvenc fogások, vagy, ha együtt esszük vele azt, amivel kínáljuk. De valószínű eltelik majd kevesebb-több idő, mire a megrendült bizalma helyreáll (no meg elfelejti a rossz ízt) és újra örömmel fogadja a kanalas dolgokat. Kitartás és türelem addig is!

female-hand-3035662_960_720.jpg

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

 

Szólj hozzá

gyógyszer nehézségek