2018. ápr 11.

Nem eszi meg az almát... Akkor is erőltessem?

írta: Vámos Vera
Nem eszi meg az almát... Akkor is erőltessem?

Sokan elkönyvelnek egy zöldséget, gyümölcsöt utáltnak, csak mert valamilyen formában nem szeretik azt. Jómagam a sárgabarackkal és a szilvával vagyok így. Ki lehet kergetni a világból velük. Nyersen. (Tudom: friss, lédús, guszta... de nekem fújj-fújj!) Viszont sütiben, lekvárként vagy aszalva teljesen más a helyzet. Úgy kifejezetten csípem őket. :-)

Gyermekünkkel is előfordulhat, hogy valamilyen megjelenési formájában nem tetszik neki valami. Ilyenkor nem kell erőltetni, hogy "már biz' akkor is meg kell enned"!

Egyrészt biztosan a szüleinek is van ilyen ételfélesége (ne legyünk álszentek!)...

Másrészt, soha ne forszírozzuk az evést!

Próbáljuk ki inkább azt az almát pl. reszelve, főzve, sütve. Megbolondítva egy kis mézzel (mézet csak 1 éves kor felett persze), citromlével, fahéjjal... Lehet, hogy simán reszelve imádni fogja! Aztán könnyen előfordulhat, hogy pár hónap múlva szívesen ropogtatja majd más formában is. Ami még kipróbálható, hogy más formára vágjuk, esetleg spirálozzuk - hirtelen csábító lehet imigyen. Mint ahogy az is, ha Anya/Apa jóízűen almát ropogtat a kicsi előtt, anélkül, hogy kínálná, tukmálná a gyümölcsöt.

apple-pastry-1046778_960_720.jpg

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

 

Szólj hozzá

alma elkészítési módok