2018. már 17.

Tavaszi hozzátáplálás

írta: Vámos Vera
Tavaszi hozzátáplálás

 

Képzeld el, hogy a babád hozzátáplálása nem nyűg: nem kell órákat eltöltened azzal, hogy a hiteles, legfrissebb információkat kikutasd, megkérdezd. Ha meglátsz egy guszta zöldséget a piacon, csak egy kattintás vagy kis lapozás és már tudod is, hogy hány hónapos kortól adhatod, és hogy hogyan készítheted el a babádnak. Képzeld el, hogy nem csak bevezeted a különböző alapanyagokat a kicsi étrendjébe, hanem a család ételeivel nagyjából együtt készíted el őket és a hozzátáplálás egyúttal hozzáNKtáplálás is. Képzeld el, hogy a gyermeked jóízűen rágcsálja a különböző gyümölcsöket, zöldségeket és a család is egészségesebben étkezik. Jól hangzik, nem?

A hozzátáplálás során nem csak az ízekkel és állagokkal (no meg magával az ételekkel), hanem az étkezéssel is megismertetjük a kicsit. Fontos, hogy természetes legyen számára: egyetek együtt már az első kóstoltatásoknál is. Úgy fogja megszeretni az evést, ha látja, hogy a család is jóízűen eszik, nincs rohanás, kapkodás. Örüljetek, ha jól fogadja a kínált falatot, de ne legyen szenzáció, mint, ahogy az se legyen tragédia, ha sír az alma ízétől!

Hamarosan elérhetővé válik a Babafalat Hozzátáplálási Segédlet, ami segít ebben! Jómagam álmodtam meg és raktam össze az egész anyagot. És, hogy biztosan jó legyen minden információ, egy kedves dietetikus hölgy lektorálta az egészet: Niki 3 kislány anyukájaként minden dilemmával, kérdéssel szembesült, amivel a legtöbb hozzátápláló anyuka. És mint egy szakkórház vezető dietetikusa, több év gyakorlati tudással is rendelkezik, mellyel segíti, hogy a Segédlet minden anyaga hiteles legyen.

Végre itt a tavasz! (Akkor is, ha ma havazik…) És érkeznek a tavaszi zöldségek.

Fogadjátok szeretettel a Babafalat tavaszi hozzátáplálási tudásanyagát. Melyet ide kattintva tudsz letölteni! Remélem, hasznosnak tartod majd Te is!

Hamarosan jönnek a további hírek!

Szép napot! Vera

crocus-17802_960_720.jpg

Szólj hozzá

tavasz segédlet