2018. már 12.

A hozzátáplálás smafu...

írta: Vámos Vera
A hozzátáplálás smafu...

Amikor 5 évvel ezelőtt belevágtam a nagylányom hozzátáplálásába, olyan egyszerűnek tűnt az egész. Kaptam egy táblázatot, picit utána olvastam és belevágtam.

Aztán mikor pár évvel később a kicsinél kezdtük a hozzátáplálást enyhén szólva más volt a szitu. Gondoltam a jó öreg Táblázat alapján haladunk – igen ám, de találtam sok táblázatot és egyik sem volt az a régi jól ismert. Sőt, szinte egyik sem volt egyforma.

Aztán elmentem a zöldségeshez, hogy vegyek almát. Hisz a nagynál is almával kezdtünk, és hát mindenki azzal kezdi. Május eleje volt és a zöldséges, amikor megtudta, hogy a pici is kapna az almából, azt mondta ne vegyem meg, mert nem magyar alma. Ilyenkor már nincs téli alma, az ideiek pedig még nem érnek és mivel nem ismeri a termelőt, így nem tudja, hogy milyen növényvédő szerrel kezelhették… Így az első zöldség, amit kapott a friss, zsenge répa volt. Ma már azt is tudom, hogy ez sem volt jó választás - a lehetséges nitrát tartalom miatt.

Ezután jött a glutén mizéria: itt is sokféle, sokszor elavult infót találtam. És azért, ha a glutén bevezetését elrontom, akkor lehet, hogy glutén érzékeny lesz a gyerekem? Mert nem mindegy, hogy mikortól adhatom és, hogy meddig kell bevezetnem, no és hogyan…

Arról már nem is beszélek, hogy lényegében a legelső étel, amit a kicsi kapott a mazsola volt. Mert a nagyobb bravúros gyorsasággal megetette.

Aztán a hűtőre tűzött becse-becse táblázatot levarázsolta valaki és kirágta a közepét, így azt sem tudtam, hogy mit vezettem már be és mit nem.

Szóval sokat kerestem hiteles, naprakész információkat. De nem szerettem ezt a vadászatot, mert sok időm ráment és két gyerek mellett az ember nem a netet szeretné bújni, hanem inkább babázna.

 

Hamar tudtam, hogy mi kellene nekem: egy helyen az összes lényeges ismeret, könnyen megtalálhatóan és, ami a legfontosabb, hogy ezek hitelesek legyenek és nem tavalyelőttiek.

A Babafalat Hozzátáplálási segédlet ilyen. Lehetővé teszi, hogy hosszas kutatás nélkül egyszerűen, egy helyen juthass hozzá minden szükséges tudáshoz, hogy a babád számára az egészséges hozzátáplálást biztosítsd.

 logo_vektoros.png

Hogy mindezt az ismeretet Te is összeszedheted? Valóban, de rengeteg időt elvesz a kutatás és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy hiteles és naprakész a talált infó. A Babafalat tudásanyagait dietetikus ellenőrizte és hagyta jóvá, valamint a legújabb irányelvek figyelembe vételével készültek. Használható, praktikus információkat tartalmaz, hogy megkönnyítse a dolgod.

Van, akinek tényleg elég egy táblázat, de van, akinek több segítség kell. Van, aki könnyedén varázsol gasztronómiai csodákat a tányérra, van, akinek a répa püré is kihívás. Van, aki tudja variálni az ízeket, van, aki nem olyan bravúros. Van, aki szívesen bújja a netet és az újságokat az ismeretekért, van, aki nem.  Van, akit érdekel a Hozzátáplálási Segédlet, van, akit nem. :)

14068498_1230426443643842_8173854994024286421_o.jpg

Kupiné dr. Vámos Veronika vagyok. Jogász, ne tévesszen meg a dr., és két kislány anyukája. Az ő egészséges hozzátáplálásuk, táplálásuk kapcsán került a fókuszba a baba hozzátáplálás. Következő alkalommal bemutatom a dietetikusunkat is.

Pár nap múlva újra jelentkezem és hozom nektek a Tavaszi Hozzátáplálási tudásanyagot: hiszen nemsokára rengeteg zöldség és gyümölcs érik a kertekben: jó tudni, hogy melyiket mikortól kaphatja a baba és, hogyan készíthetjük el. Lesz benne pár szuper tavaszi baba étel recept is!

:)

Addig is, ha még nem iratkoztál fel a Hozzátáplálási Minitanfolyamra, most megteheted. Két héten keresztül, 8 emailben érkeznek majd az alapvető ismeretek. Kattints ide!

 

Ha pedig van kedved 2 kérdésre válaszolni a hozzátáplálás kapcsán, mellyel segíted a munkám, kérlek, kattints ide!

Ha kérdésed, bármilyen óhajod-sóhajod van, kérlek, bátran tedd fel! Minden hozzászólást, visszajelzést köszönök!

 

 

Szólj hozzá

segédlet