2018. már 06.

A krumpli új ruhája

írta: Vámos Vera
A krumpli új ruhája

A minap kaptunk egy szuper szerkentyűt: spirálozót. No, nem tértünk át füzet gyártásra, vagy ilyesmi. Ez egy konyhai eszköz, amivel mindenféle zöldséget, gyümölcsöt lehet spirálra vágni. Így izgalmas lehetőségek tárultak fel: a lányok odavoltak a spirál almáért, de a szupersztár a spirál sült krumpli volt! (Biztos mindenki látott már ilyet nyál csorgatva  különböző vásárokon, fesztiválokon...)

Érdekes, hogy ugyanaz az étel, más köntösben, mennyivel másabb...

És most nem csak arról van szó, hogy mekkora a különbség a krumplipüré és a ropogós sült krumpli közt. Sült krumpli és sült krumpli közt is nagy lehet a különbség. Vagy ugyanaz a nyers alma cikkekre vágva közel sem olyan csábos, mint spirálozva pl...

És nem csak spirálozóval lehet virtuózkodni... Elég egy éles kés. :)

Ha nem hajlandó az almát megenni a kicsi, próbáljuk máshogy vágni, máshogy tálalni. Vagy párolva, sütve adni neki, hátha úgy jobban csúszik. Az almát (és a legtöbb gyümölcsöt, zöldséget) vághatjuk cikkekre, vékony szeletkékre, hosszúkás hasábokra. Mindennek megvan a "hagyományos" felvágási módja, de lehet, hogy érdemes eltérni ettől. És beszerezni akár egy spirálozót. :) 

28755842_528242314238741_1046260644_o.jpg

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

 

Szólj hozzá

felszerelés praktikák darabos megszeretni enni elkészítési módok etetési trükkök