2018. feb 27.

Mikortól adhatunk pörköltet a babáknak?

írta: Vámos Vera
Mikortól adhatunk pörköltet a babáknak?

Na, már bevezettük a hagymát, a malac/csirke/marha húst, a paradicsomot és a paprikát is. Akkor nosza! Jöhet egy jó kis pörkölt (a nagymamák nagy örömére)! De valóban jöhet?

Akkor nézzük: tényleg minden összetevőt bevezettünk? Mi van a nem pici mennyiségű piros paprikával? Egyéb fűszerekkel? És azért kicsit zsíros is a legtöbb pörkölt... Vagy löttyintettek bele készítéskor egy kis vörösbort vagy fél üveg erőspistát? Netán tejfölt főztek bele? Kell a vegyelemzés!

Sokan kicsit módosítanak a recepteken, amikor a baba is kezdi azt enni, amit a család. Nem kell a felismerhetetlenségig megreformálni egy ételt ahhoz, hogy "emészthető" legyen a kicsinek is. Úgyis sokan esküsznek a főzés vége előtti fűszerezéshez, sózáshoz: mikor már majdnem készen van az étel, kivehetünk egy kicsit a babának és utána tabascozhatjuk, erőspistázhatjuk a maradékot kedvünkre. De idővel erre sincs szükség, hiszen hosszútávon azt fogja enni a kicsi, amit mi eszünk. Persze lehet egy kicsit lájtosabban fűszerezni, sózni az eledelt, nekünk sem fog ártani.

Szóval, ha mindent (fűszereket is) bevezettünk már a kicsi étrendjébe, akkor készíthetünk egy könnyedebb pörköltet, amit együtt eszünk meg. Nagymamát meg csekkoljuk, hogy mi a titkos hozzávaló az övében! :)

roasted-2541723_960_720.jpg 

 

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!

 

 

Szólj hozzá

fűszer hozzáNKtáplálás