2018. feb 15.

A borsó meg a héja

írta: Vámos Vera
A borsó meg a héja

A zöldborsót 8 hónapos kortól vezethetjük be a baba étrendjébe. És mindenhol azt olvasni, hogy először passzírozva kapja, mert puffaszthat és a héj a ludas ebben.

Szóval az Anyukák passzíroznak: szűrőn, szitán át, de olyan is van, aki szemenként szabadítja meg a héjától a falatnak valót. Csak ne bántsa a pocakot. Van, aki hónapokig "pucolja" a borsót - biztos, ami biztos.

Elsőszülöttemnek én pucolhattam bármilyen bőszen: egy szem borsótól is nagyon fájt a pocakja. (Visítva sírt...) Sokáig száműztük is az ételeiből, mert még később is megterhelte a hasát. Aztán szép lassan már nem halásztuk ki az összes szemet a levesből és apró adagokban csak hozzászokott. A borsófőzeléket viszont ki nem állhatta. Aztán egyszer azzal jött haza az oviból, hogy ő imádja és estére azt főzzek neki. Azóta töretlen a szerelem.

A kistesónál is óvatosan közelítettünk a borsóhoz (a fenti élmények miatt), de nála semmi panaszt nem okozott. Így még a bevezetés során abbahagytam a héjazást és minden rendben is volt.

Szóval, ha úgy tűnik, hogy bírja a babapoci a borsót héj nélkül, akkor nyugodtan ki lehet próbálni héjasan is.  

peas-2686_960_720.jpg

 

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Szólj hozzá

borsó puffaszt 8 hónapos kortól