2018. jan 28.

A baba etetés nem libatömés! Kövessük a baba tempóját!

írta: Vámos Vera
A baba etetés nem libatömés! Kövessük a baba tempóját!

Bármennyire is önállósodik a baba és bármilyen ügyesen is lapátolja a falatokat, azért az első időben még a mi kanalunkról jut több ennivaló a pocakjába. És sokszor sajnos olyan tempóban, amit mi diktálunk.

Pedig ő még csak most ismerkedik az ízekkel, struktúrákkal, most tanulja, hogy mit kell tennie a szilárd táplálékkal a szájában (s néha biz' ki kell köpni, prüszkölni az etető személyre, szétkenni, vagy be kell táraznia a száj rejtett zugaiba). :)

child-818432_340.jpg

Szóval gyermekünk etetése nem gyorsasági verseny. Nem kell tempósan lapátolni a szájába a kosztot, hagyjunk neki időt az evésre és az ételekkel való ismerkedésre is. Igen, sokszor végtelennek tűnő percek telnek így el 1-1 kanál között, de ne kapkodjunk, ne türelmetlenkedjünk. Ez most az ő ideje, róla is szóljon! :)

Persze vannak az olyan kis evőgépek is, akik épp naggyon éhesek és nem tudjuk elég gyorsan lapátolni az ételt a szájukba. :D 

Figyeljük a baba jelzéseit és kanalazzunk az ő aktuális tempójában tehát. :)

 

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá

tempó kanalazás