2018. jan 23.

Darabos ételek bevezetése

írta: Vámos Vera
Darabos ételek bevezetése

Pépes, pépes, még pépesebb... hogy lesz ebből rendes koszt?

Sokaktól hallottam panaszt, hogy a gyerek nem volt hajlandó sokáig megenni olyan ételt, ami nem teljesen homogén és még most is öklendezik az olyan joghurttól pl. amiben gyümi (vagy mi) darabok vannak.

Szerintem eredendően fogékony egy gyerek a darabos ételre is, csak el kell időben kezdeni megismertetni vele. Persze mindez könnyebb akkor, ha mi magunk készítjük otthon a babakosztot. Hogyan? Például villával törekeljük össze az összetörni valót, vagy a pépesítő gépezetet kicsit hamarabb kapcsoljuk ki.

Kell persze az is, hogy már egy ideje önfeledten falatozzon mindenfélét a csöppség. Szeresse már az új ízeket, meg egyáltalán enni.

Jó, ha kap a kezébe olyat is, amit önállóan tud nyammogni: kiflicsücsköt, kenyérhéjat, gabonagolyót, puha zöldséget, gyümölcsöt. A banán, a paradicsom, a dinnyék például teljesen jók erre.  

Lehet, hogy a full homogén pép után furcsállja a kicsit darabos ételt, de ha először csak épp kicsit darabos az a darabos koszt, és hagyunk neki elegendő időt az ismerkedésre, akkor tuti megtetszik a dolog neki. És hihetetlen, hogy mennyire ügyesek tudnak lenni!

 

Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?

Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!


baby-84686_340_1.jpg

Szólj hozzá

darabos pépes