Görögdinnye a baba mancsában
Tombol a nyár! :)
És a boltok, zöldségesek polcai telis-tele vannak a szebbnél szebb, illatos gyümölcsökkel. Ha szerencsések vagyunk, akkor a kertünk (vagy a nagyi kertje) is bőségesen terem.
Igen ám, de melyiket adhatjuk már a babának is?
És hogyan adjuk: pürésítve vagy mehet darabokra vágva, hiszen olyan pihe-puhák?
No, és mit ihat ebben a melegben a kicsi?
Nézzük a klasszikus nyári gyümölcsöt, a görögdinnyét!
8 hónapos kortól már bevezethetjük a baba étrendjébe. Pépesíteni kicsit sem kell (jelen esetben az inkább lenne levesítés), ekkorra általában már a kevésbé homogén pürékkel is jól elbírnak a kicsik és ügyeskednek a darabos ételekkel. A dinnye meg aztán nyammogásra termett! Csak magozzuk ki mielőtt babánk nekiesik.
A görögdinnye ráadásul a folyadékbevitelt is szuperül megtámogatja! Ha befalt a kicsi egy nagy szelettel, akkor kevesebbet fog inni. Viszont bármennyire is csábító, és akármennyire is rákattant a baba az első dinnye falatra: a bevezetéskor figyelni kell a fokozatosságra és, hogy kicsi adaggal kezdjünk. Ha pedig kipipálhatjuk a bevezetést, akkor már csak arra kell ügyelni, hogy jól mosható legyen a gyerek, mert az biztos, hogy dinnye leves lesz tetőtől talpig!
Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?
Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!
Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!