Közeleg a Húsvét és a sonka... a baba is eheti vajon?
Ha Húsvét, akkor locsolók, hímes tojás és nagy családi/baráti kajálások! És ha már ügyesen falatozgat a babánk, akkor ő se maradjon ki a jóból. Na, de mi a jó neki, mit ehet és mikortól?
Nézzük a klasszik Húsvéti falatokat:
Tojás: Sárgáját 10 hónapos kortól, fehérjét viszont csak 1 éves kortól ehet. Húsvétkor is csak bevezetés után!
Füstölt hús, sonka: Füstölt húsokat lehetőleg 2 éves korig ne kapjon a baba. A sok só és a füstölés (bármilyen formán történik) nagyon megterhelné a pocit. Hogy ne maradjon ki a baba a finomságból, kaphat (jóféle) csirkemell sonkát, vagy más, már bevezetett husit.
Saláták: A már kóstolt zöldségeket megkaphatja belőle, a salátaszószt kicsit vegyelemezzük ki. Majonézt 1 éves kor után ehet, de a házilagosan gyártott majonézben nyers tojás van, azt mellőzzük. A retekkel is 12 hónapos kor után találkozzon először.
Fasírt: Ha már be van vezetve az alapanyag-hús és nem túl fűszeres, akkor kaphat kicsit. Itt is vegyelemezzünk viszont.
Csoki, süti: Hiába minden tömve csokitojással, ne kapjon belőle lehetőleg. Egy egyszerű kalácsból, ha minden be van vezetve belőle, nyugodtan falatozhat. Süteményeknél is vegyelemezzünk, boltiból inkább ne kapjon - abban vannak ismeretlenek is...
Tömören: bármit ehet, amit a kora szerint ehet, de csak, ha már be is van vezetve.
Szép Húsvétot! :)
Szeretnél hasznos tippeket, ötleteket. No meg hiteles (dietetikus által ellenőrzött) infókat kapni a babád hozzátáplálásárhoz?
Kattints ide és iratkozz fel hírlevelünkre!
Kövesd Babafalat Facebook oldalt is vagy csatlakozz a Hozzátáplálás kezdőknek FB csoporthoz!